Land Rover Kimman Amsterdam

Nieuwe Plug-in Hybrid uitvoeringen voor de Land Rover Defender en Range Rover Velar

Land Rover breidt het PHEV-gamma uit met nieuwe aandrijvingen voor Defender en Velar

Land Rover werkt hard om de motoren van zijn modellen zuiniger, efficiënter én krachtiger te maken door middel van nieuwe technologieën. In lijn met die ontwikkeling zijn er nieuwe plug-in hybride aandrijvingen voor zowel de nieuwe Defender als de Velar.

De nieuwe Land Rover Defender is nu nóg aantrekkelijker met de toevoeging van een plug-in hybride versie. De Range Rover Velar is daarnaast compleet vernieuwd met nieuwe motorisering, waaronder PHEV, en verder ontwikkelde technologische systemen. Beide plug-in hybride modellen zijn zeer krachtig en gunstig geprijsd en rijden bijzonder efficiënt.

De Land Rover Defender 110 P400e en de Range Rover Velar P400e bieden de liefhebber extra mogelijkheden voor een grandioze rijervaring met krachtige hybride prestaties en efficiënt brandstofverbruik. Lees hier alles over het vermogen en de unieke voordelen van deze modellen.

De plug-in hybride Defender is te bestellen vanaf € 82.016,- en leverbaar vanaf begin 2021. Prijzen van de plug-in hybride Velar beginnen bij € 75.928,-.

Krachtige samenwerking tussen benzine en elektriciteit

Plug-in hybride auto’s zijn bezig met een opmars, ook bij Land Rover. De krachtige benzine- en dieselmodellen gaan steeds vaker vergezeld van plug-in hybride aandrijvingen. Door de conventionele benzinemotor te versterken met een geavanceerde elektromotor realiseert Land Rover een groot vermogen, indrukwekkende trekkracht en zuinige prestaties.

Met de introductie van de nieuwe Land Rover Defender en de nieuwe modellen van de Range Rover Velar is de tijd rijp om ook deze paradepaardjes van Land Rover te voorzien van de aandrijving van de toekomst. Beide modellen hebben een vermogen dat veel autoliefhebbers zal laten hunkeren naar een rit in een van deze modellen.

Land Rover Defender 110 P400e

De Defender 110 P400e is onderdeel van de nieuwe incarnatie van de klassieke terreinwagen. De plug-in hybride variant is niet verkrijgbaar voor de compactere Defender 90. Het model beschikt over een 2.0 liter viercilinder Ingenium benzinemotor van 221 kW en 300 pk én een elektromotor van 105 kW en 143 pk met een 19,2 kWh-batterij. Dit verhoudt zich tot een systeemvermogen van maar liefst 404 pk en 297 kW, meer pk dan de krachtigste benzine- of dieselvarianten. Dit geeft een topsnelheid van 191 km/u en een versnelling van 0 naar 100 km/u in slechts 5,6 seconden.

Range Rover Velar P400e

De Velar P400e maakt onderdeel uit van de vernieuwingsslag van de Velar, met nieuwe technologie, Pivi-infotainmentsysteem en krachtige nieuwe Ingenium motoren. Ook deze auto is uitgerust met een 2.0 liter viercilinder Ingenium benzinemotor van 221 kW en 300 pk en een elektromotor van 105 kW en 143 pk, gevoed door een 17,1 kWh lithium-ion-batterij. Ook het systeemvermogen van de Velar P400e is met 404 pk en 297 kW gelijk aan dat van de plug-in hybride Defender. Samen met het direct beschikbare koppel van 640 Nm sprint deze auto in 5,4 seconden naar een snelheid van 100 km/u.

Oplaadtijden en actieradius

Plug-in hybride auto’s rijden standaard op de benzinemotor, ondersteund door de elektromotor voor reductie van het verbruik en de uitstoot. Een PHEV is ook volledig elektrisch te rijden, in de zogeheten EV-modus.

Actieradius tot wel 53 kilometer

De Range Rover Velar P400e heeft een elektrische actieradius tot wel 53 kilometer (WLTP). De accu van de Defender 110 P400e brengt u puur op elektrische kracht tot wel 43 kilometer (WLTP) verder. Hiermee zijn beide modellen uitermate geschikt voor elektrische ritten van en naar uw werk. 

80 procent opladen in een half uur

Zowel de batterij van de Defender PHEV als die van de Velar PHEV is bijzonder snel op te laden voor een volgende rit. Beide auto’s laadt u in slechts een half uur op van 0 naar 80 procent met behulp van een snellader. Ook thuis is de Velar P400e snel op te laden met een wallbox van 7 kW, namelijk in één uur en veertig minuten. De plug-in hybride Defender laadt in twee uur tot 80 procent met de bijgeleverde Mode 3-laadkabel of thuis in zeven uur met de Mode 2-laadkabel.

Laag verbruik en beperkte uitstoot

Dankzij de plug-in hybride aandrijving zijn de nieuwe modellen van Land Rover efficiënter en beperken ze de emissie meer dan ooit. De Defender 110 P400e kent een gemiddeld benzineverbruik 3,3 liter per 100 kilometer (WLTP) en een CO2-emissie vanaf 74 g/km. Voor de Velar P400e is dit zelfs 2,2 liter per 100 kilometer (WLTP) en een CO2-emissie vanaf 50 g/km.

Bekijk de PHEV-modellen van Land Rover bij Kimman

De Range Rover Velar P400e is nu te bestellen bij Kimman vanaf € 75.928,-. Bekijk ons actuele aanbod hier. Of lees eerst meer informatie over dit model.

De Land Rover Defender 110 P400e is al beschikbaar vanaf € 82.016,- . Het volledige overzicht van de nieuwe Land Rover Defender vindt u op deze pagina. Alles over de nieuwe Defender staat hier.

Beide modellen zijn leverbaar vanaf het voorjaar van 2021.